Resurser

Vill du veta mer om Nya Kyrkan? Eller vill du veta mer om Swedenborg? Här kan du hitta länkar som kan hjälpa dig på väg.

Arcana Cœlestia. I vår församling läser vi Arcana Cœlestia löpande. Inför varje månadsläsning lägger vi ut en förberedande text på vår hemsida.

The New Church – Nya Kyrkans officiella hemsida på engelska. Här går det att finna svar på många frågor om Nya Kyrkans lära. Här finns också många predikningar både i ljudfil och text.

The New Church i England – UK. Vi samarbetar mycket med Nya Kyrkan i England. Titta på deras egen hemsida. Där beskrivs bla Sommarskolan – The British Academy Summer School.

Den nye kirken. Nya Kyrkan i Norge.

Den Nye Kirke. Nya Kyrkans Församling i Köpenhamn, Danmark.

The Swedenborg Society. Det äldsta Swedenborgsällskapet i världen, grundat 1810. Man ger ut samtliga av Swedenborgs teologiska skrifter på engelska. Merparten av Swedenborgs verk på originalspråket latin finns också att köpa. Dessutom finns en rad andra titlar med anknytning till Swedenborg, Nya Kyrkan och bibeltolkning. Det går att beställa böcker över nätet.

The Swedenborg Foundation. Ett annat bokförlag som trycker och ger ut Swedenborgs teologiska skrifter samt en rad andra titlar med anknytning till Swedenborg, Nya Kyrkan och bibeltolkning. Det går att beställa böcker över nätet.

Bryn Athyn Cathedral – Information om den största Nykyrkliga byggnad i världen – katedralen i Bryn Athyn.

Bryn Athyn College of the New Church. Ett college i USA som har Nya Kyrkans läror som grund. Här finns information om vilka utbildningar och kurser som erbjuds. Det går även att ansöka till skolan direkt på hemsidan.

New Christian Bible Study. The New Christian Bible Study är en omfattande databas där man söker i texter från Bibeln och Swedenborg, samt att man kan hitta den andliga meningen i bibliska texter, baserad på Emanuel Swedenborgs böcker.

Kempton Project. I den här web-baserade databasen utgår man från ställen i Ordet. Skriv in en Bibelvers, så kommer alla referenser i Swedenborgs skrifter upp som belyser skriftstället.

New Search. En web-baserad databas där det går att söka igenom samtliga av Swedenborgs teologiska verk på engelska. Det går att välja mellan olika översättningar samt läsa Swedenborgs skrifter på orginalspråket latin.